dimecres, 23 d’abril del 2008

El Roine i Sant Jordi


Per diversos motius, entre ells un viatge, he estat allunyat bastants dies d’aquest blog. Temes per tractar no n’han mancat, tant polítics com socials i inclús personals.

Fins i tot el tema de l’aigua i de les diverses solucions plantejades per abastir la ciutat de Barcelona pot tenir una òptica suïssa ja que el Roine neix aquí, a dues hores de casa meva, de manera que si la solució a llarg termini és la del Roine ja us puc assegurar molta aigua vist el que aquest abril ens cau del cel.

El Roine neix en una glacera dels Alps de Berna, baixa per el Valais i entra al llac de Ginebra (o Leman com diuen ells). Surt del llac, travessa Ginebra i s’endinsa cap a França on nosaltres l’hi perdem el control. Que voleu que us digui, però em dona una certa satisfacció saber que el nostre excés de pluja pot ajudar a solucionar la set dels barcelonins. Tenint en compte aquesta circumstancia, a partir d’ara em queixaré mes baixet quan plogui quatre o cinc dies seguits com està fent ara.

Per cert, avui és Sant Jordi i recordo que era molt tradicional que tal dia com avui plogués. Jo vaig néixer i vaig viure molts anys a la casa on es troba la Llibreria Boixeda, al carrer d’Urgell, i això em va permetre de sentir el dia de Sant Jordi sempre d’una manera molt directa.

Bona Festa del Llibre i la Rosa a tots!.


(Il.lustració: Manel Marzo-Mart)

1 comentari:

mpilar ha dit...

El dia de Sant Jordi, bons records de Manresa. Tu a la llibreria Boixeda. Jo a la llibreria Torra, dues institucions manresanes. Si la inspiració em funciona, escriuré una carta al director dient com ha evolucionat la Festa, ara tant mercantalitzada...

Bon Sant Jordi. El viatge ha estat als teus orígens?

Una abraçada.

M. P.