dissabte, 13 de desembre del 2008

La bicicleta i el circ


El senyor W. després del treball va arribar a casa (una casa unifamiliar en un barri tranquil) i va constatar amb gran sorpresa que l’hi havien pispat la bicicleta. No era una bicicleta qualsevol perquè havia costat uns bons diners. „Suïssa ja no és el que era. No es pot estar tranquil com abans“- va dir-se el senyor W. amb gran irritació.

Dos dies després, la gran sorpresa. La bicicleta estava al seu lloc, sense cap dany aparent. Al obrir la bústia, el senyor W. va trobar una carta, anònima, molt ben escrita i que l’hi demanava excuses per el furt.

„Estava realment en una situació de molta urgència i no vaig tenir més remei que manllevar la seva bicicleta. L’hi demano perdó i com a petita compensació l’hi adjunto quatre entrades per la propera sessió del Circ Knie“.

Val a dir que el Circ Knie és una institució a Suïssa, tothom el coneix i hi ha anat, per el cap baix, mitja dotzena de vegades a la seva vida.

El senyor W. va pensar que, després de tot, encara hi ha „lladres honrats“ i va donar a la seva esposa i els dos fills l’alegria de assistir un parell de dies després al circ de franc.

La sessió va transcorre com era d’esperar, molt brillant i divertida, i la família W. va poder oblidar el disgust per la curta desaparició de la bicicleta.

Al arribar a casa després del circ, van trobar-ho tot revoltat. Els lladres hi havien entrat i robaren tot el que volgueren.

Només un comentari : Aneu amb compte!.