dilluns, 15 de desembre del 2008

Swiss fa figa !



El dia 20 de novembre vaig escriure al bloc sobre la sol•licitud del partit „Unión Progreso y Democrácia“ a la Swiss perquè en els vols de Zuric a Barcelona deixessin de saludar als passatgers en català i passessin a l’espanyol.

La noticia de que a partir del 1 de desembre Swiss saluda als passatgers per Barcelona en alemany, anglès i espanyol m’ha decebut i irritat.

Ignoro el tipus de pressió que Swiss ha rebut, tant per part del partit UpyD com de l’ambaixada espanyola. Potser també de Lufthansa, que és la propietària de Swiss encara que permet que la companyia suïssa tingui una imatge externa individualitzada.

Dolors Ferrer, en nom del grup d’Amics de la Cultura Catalana de Zuric, ha protestat i escrit a Swiss dient que els catalans en sentim maltractats i exposant el dret que tenim a defensar la nostra llengua.

Segons Swiss, no és possible fer servir el català i el castellà perquè les salutacions només es fan en tres idiomes, i l’alemany és l’oficial de la companyia per les sortides de Zuric i l’anglès és l’ “universal” segons la pràctica de totes les companyies internacionals del món.

Malament. Pinten bastos per el català a la Swiss. Crec que les institucions culturals i politiques de Catalunya estan obligades a intervenir perquè encara que sembli una cosa menor, no podem perdre cap oportunitat davant la pressió que el castellà ens fa en tots els fronts. Altrament arribarà un dia en que el català només viurà a les catacumbes.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Posem fil a l'agulla i pressionem a Swiss