diumenge, 11 de gener del 2009

El Minaret polèmic



Recomano llegir o rellegir el meu post del 8 de Febrer 2008 on escrivia sobre una iniciativa popular que pretenia prohibir la construcció de minarets als llocs de culte musulmà dins de Suïssa.

L’iniciativa fou llançada a l’estiu del 2007 i després de recollir 113.000 signatures vàlides va ser presentada oficialment a la Cancelleria del Govern el 8 de Juliol 2008. Si tot va com previst, la proposta es posarà a referèndum nacional a la tardor d’enguany.

Amb independència d’aquesta iniciativa, la població de Wangen, al Nord de Suïssa, ha tancat la seva polèmica que ja explicava en el post del febrer passat. Conclusió : el divendres dia 9 el minaret va ser instal•lat damunt del local on membres de la comunitat turca tenen la mesquita. És un minaret prefabricat, no molt gran, però que representa amb dignitat el símbol que els practicants de la mesquita volen.

La polèmica es inusual a Suïssa i els arguments d’un costat i de l’altre no s’han modificat massa els darrers temps. Malgrat el pas positiu que per la convivència representa el minaret de Wangen, em temo que les discussions davant la propera votació de la tardor sobre la prohibició total de minarets no ajudaran a calmar el ànims.

Soc conscient de que em repeteixo però sempre que les coses del cel es barregen amb les de la terra, la pau i la convivència pateixen.