dimecres, 5 d’agost del 2009

Dues entrevistes: Puigcercós i Mas



El dilluns van fer-se públiques dues entrevistes a polítics catalans, una al diari Avui amb Joan Puigcercós i la segona a Catalunya Radio amb Artur Mas.

Crec que val la pena de llegir i escoltar més d’una vegada ambdues intervencions, cosa que és fàcil gràcies a l’internet, ja que demostren amb molta claredat les posicions dels dos polítics, que en el fons han de ser les dels seus partits.

Diu Puigcercós, President d'ERC no ho oblidem, que «l’Estatut és un desastre, l’acord de finançament un punt de partida i la llibertat el destí». Paraules clares, com poques vegades les podem llegir en un polític, però que no corresponen massa a la imatge que pretén donar el tripartit (o entesa) del que ERC fa part. De manera que Puigcercós tindria d’explicar moltes coses, com per exemple, si es pot compartir govern amb el PSC (soci del PSOE) al mateix temps que es diu sobre l’acord de finançament:: «És veritat que no compleix l’Estatut al 100%. Però des de quan Espanya compleix ni tan sols la llei?».

Artur Mas va explicar la posició de CiU d’una manera molt clara i ferma. No estic jutjant la seva posició política, que ara aqui ni defenso ni ataco. Simplement s’ha de reconèixer que l’entrevista a Catalunya Radio va fer que Mas demostrés unes posicions sòlides, amb fonament i clares per tothom. Recomano escoltar l’entrevista per internet. No cal córrer després a votar CiU sinó senzillament prendre nota de les posicions de cada polític (dels dos d’ara i dels altres més endavant) i arribat el moment, triar el menys penell.

2 comentaris:

Dessmond ha dit...

La comparació d'en Mas amb en Puigcercós no aguanta ni dos segons. Un guanya les eleccions, per mèrits pròpis, i l'altre s'ha d'aliar amb partit que defensen el contrari del que defensa ERC, a canvi de rascar alguna conselleria.
Dues visions de la política: el que cal fer i el que no s'hauria d'haver fet mai.

Ramon Boixet ha dit...

Crec que estem d'acord, Desmond.