dimarts, 15 de setembre del 2009

No, senyora De la Vega



Vostè ocupa un càrrec alt, i suposo que també important, dins del govern d’Espanya. Qualsevol polític realment demòcrata ha d’estar interessat en saber que pensa la gent que el vota o el pot votar. No és possible fer una bona política social (vostè és del partit socialista!) sense copsar l’opinió dels ciutadans sobre temes importants.

He llegit que vostè va donar un valor zero a la consulta d’Arenys. No és veritat, senyora De la Vega: si vostè ja ha parlat tres vegades en un parell de dies sobre la consulta, vostè mateixa l’hi està donant importància.

Les seves paraules textuals: “Valor jurídico, cero; vinculación legal, cero; consecuencias legales, cero» demostren que de «cero» res de res. Quan una vicepresidenta parla públicament d’un tema polític, no hi ha “cero” que valgui.
Vostè, i els que pensen com vostè, saben perfectament que la consulta no es va fer amb cap ànim de vinculació, ni tan sols era vàlida com a enquesta d’opinió catalana, per tenir un àmbit molt reduït. Però no tregui valor humà i fins i tot polític al fet que a Arenys de Munt preguntessin a la gent sobre Catalunya i el seu futur.

Vostès tenen por que la consulta d’Arenys dispari una allau de consultes similars arreu de Catalunya. Suposo que a hores d’ara ja sap que efectivament la consulta a arrelat i, li agradi o no, aviat podrà saber altres resultats locals que potser vostè qualificarà de «cero» una vegada més.

Vostès ens tenen penjats amb l’Estatut, desinformats amb el finançament i encara tenen la barra de criticar que la nostra gent parli i demostri que potser vol canviar certes coses. No siguin altius i vanitosos. Una mica de modèstia política por anar bé a tothom. No oblidin que la bajanada i la vanitat acostumen a ser companyes inseparables.