dimarts, 15 de desembre de 2009

Ja hi som!


No havien passat ni 24 hores des que els resultats de la Consulta de diumenge van ser públics que les divisions entre els organitzadors han fet una vegada més clar que manca un sentit global de les coses i que les capelletes i el «jo ho puc fer millor» segueixen dominant.

Els resultats no eren per tirar coets ni per renunciar a seguir preguntant. La participació ha de ser molt millorable en un futur per donar a les consultes un veritable valor, no només estadístic, i per tant s’imposa reconsiderar que s’ha fet bé, malament o millorable. El que no val és tirar-se els plats al cap perquè som pocs i les divisions ens fan petits, molt petits.

No cal ara detallar les manifestacions dels responsables dels partits principals, que tothom ha llegit. Amb una participació del 50%, per exemple, tots haurien donat altres opinions perquè en el fons potser manquen de posició clara i s’emmotllen als resultats. És qüestió de prendre nota i valorar-ho quan es presentin per renovar càrrecs.

Catalunya no pot entusiasmar-se un dia i repartir bufetades al dia següent. Si es vol avançar en el camí que sigui, convé demostrar més unitat en les coses essencials. Les diferències entre els corrents polítics són necessàries i s’han d’evidenciar en el dia a dia. Però no podem mostrar-nos com una olla de grills tan bon punt les coses no surten com molts esperaven.

1 comentari:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Molts han estat darrere treballant durament i altres des de la base dels partits han aprofitat l'avinentesa.

Sempre hi ha 'aprofitats' que busquen vots de cara a les eleccions del 2010.

Es trist de dir, però s'ha de dir alt, voluntaris currant gratis, i polítics fen campanya amb cost zero.

Catalunya independent amb aquesta classe política, seria més corrupte que Romania

Salutacions cordials, i felicitats per aparèixer fugaçment amb el Mikimoto a Afers exteriors.