dimecres, 9 de febrer del 2022

Estadi Joan Gamper

 



Que el futbol s'ha tornat un objecte financer, on els milions semblen més importants que els resultats esportius, ja no sorprèn a ningú. Però molesta i ofèn.

Que els equips hagin perdut les seves característiques locals i regionals, no és cosa d'ara sinó que ja fa molt temps que es van despersonalitzant clubs fundats amb altres característiques. No sorprèn a ningú, però molesta i ofèn.

Que els seguidors del Barça tinguin al Real Madrid al punt de vista i que serveixi per donar il·lusions o disgustos, està motivat per raons no només esportives sinó també polítiques. Exactament com en el sentit contrari. No sorprèn a ningú, tot i que de vegades ofèn.

Que per raons financeres el Barça sembla que ara es posarà a disposició de Spotify i acceptarà que el Camp Nou passi a anomenar-se "Spotify Camp Nou", dona una clara explicació a la pèrdua de principis, substituïts per milions. I a molta gent aquesta actitud del Barça els molesta.
 
El Camp Nou, inaugurat l'any 1957 i on vaig tenir l'oportunitat de veure el partit contra el Borussia Dortmund dels programats per la inauguració, s'hauria d'haver anomenat "Estadi Joan Gamper", com a homenatge al suís fundador del club. El General Moscardó va prohibir al llavors president Miró-Sans de posar el nom del suís a l'estadi. Dos motius eren clars: primer Gamper era catalanista i, segon, es va suïcidar, cosa que l'església va fer servir per justificar l'eliminació de Gamper com a titular de l'estadi.

De fet, la gent sempre ha parlat del Camp Nou i els anys han anat passant sense que cap intenció de posar-hi un nom diferent hagi tingut èxit. Fins ara.

Estic segur que, si s'arriba a oficialitzar el nom de "Spotify Camp Nou", la gent seguirà parlant del Camp Nou com fins ara, tot i que l'història del club tindrà una pàgina diguem-ne trista. No sorprén a ningú, però molesta i ofèn.