dilluns, 8 de juny del 2009

¿Eleccions?.Avui no.



Avui resistiré la temptació de comentar el resultat de les eleccions al Parlament europeu perquè molts d’altres més competents que jo ho estan fent.

Malgrat tot, constato que en general a Europa les esquerres han perdut vots i les dretes n’han guanyat. Amb mirada local, a Catalunya el PSC perd gairebé 200.000 vots i el PP uns 20.000 mentre que CiU en guanya uns 70.000, trencat la tendència de l’estat espanyol i una part de l’estranger. També ens hem de preguntar el motiu de la rotunditat amb la que el PP ha guanyat al País Valencià i a les Illes. Tenim molta feina per acostar aquests pobles germans a posicions que responguin a la identitat comuna que de moment semblen no recordar.

Una anècdota em sigui permesa: el «Teletext» de TVE donava el dissabte a quarts de sis de la tarda el següent titular: «Jornada de reflexión coñícios UE ». El follet que sempre es passeja per les redaccions va fer bona feina. Una mica més tard, el titular va ser rectificat.

Eleccions a part, podria parlar de la victòria de Federer a Roland Garros, molt treballada a les eliminatòries i que no desmereix malgrat l’absència de Nadal. Federer és (amb Sampras) el tenista que més torneigs Grand Slam ha guanyat fins ara (14) i un del únics sis jugadors del món que ha guanyat tots els Grans Slam (Austràlia, Wimbledon, Roland Garros, Estats Units) almenys una vegada. De Suïssa estant és una noticia que no podia silenciar.

Com a català em va empegueir la penosa “actuació” del malauradament conegut Jimmy Jump (Jaume Marquet i Cot) que va fer el seu show al interrompre el partit de Federer i Söderling arribant al costat del suïs amb la intenció de posar-li una barretina. Vestit amb una samarreta amb el nom de "Suisse" i amb uns mitjons amb la creu de l’escut suïs, va poder dissimular les seves intencions de manera que ell, el Marquet, ha sortit als diaris i amb ell el nom de Catalunya. Una propaganda totalment innecessària per lo negativa.