dissabte, 24 d’abril del 2010

No badem !


Aquest cap de setmana dins de l'anomenada tercera onada podran votar a les consultes populars sobre la independència de Catalunya un gran nombre de ciutadans arreu de tota la geografia.

Cal esperar que la participació sigui sensiblement millor que a les consultes fetes fins ara. De mica en mica, la gent s’ha adonat que el silenci no ajuda a fer país i que per fer pàtria, ja que tenim la sort de fer sentir la nostra veu, convé anar a votar.

El vot pot ser positiu, negatiu i fins i tot en blanc. La democràcia permet i admet la diversitat de criteris, de manera que votar està fins i tot per damunt del sentit del vot.

No anar a votar significa un allunyament o potser fins i tot un menyspreu al fet de ser preguntat. És com creuar-se amb algú al carrer que et diu “Bon dia”, i no contestar.

Després, s’han d’analitzar els resultats, amb el cap clar i considerant els molts impediments que la informació i l’organització de les consultes han sofert.

Hem d’anar endavant malgrat tots els atacs que ja sabem que ens «dedicaran». No podem, de cap manera, ni renunciar si els resultats no són massa bons, ni dedicar-nos al cofoisme si són excel•lents.

El camí esta obert i ara convé anar poc a poc endavant, amb gran respecte a la diversitat, però amb determinació. Molts esperen que tot aquest moviment d’identitat fracassi. No badem!.