dimarts, 14 d’abril del 2009

Catalunya està present!



Els diaris, de tant en tant, ens donen sorpreses positives, com la que vaig tenir jo el dissabte dia 11 al llegir en el diari de la meva regió la següent noticia que tradueixo :

« A finals d'abril la Biblioteca Municipal de Zofingen celebrara una vegada més el Dia Mundial del Llibre. La tradició del Dia Mundial ens ve de Catalunya.
La Biblioteca Municipal dedicarà aquest any dues de les seves activitats a Catalunya. De tal manera que el darrer dissabte del mes, el 25 d'abril, els infants tindran un trobada especial a la Biblioteca on entraran en contacte amb l’obra del conegut pintor català Joan Miró (1893-1983). Les enjogassades i colorides pintures de Joan Miró fascinen als infants i ells les entenen.
Sots el títol « Qui és aquest Miró » la senyora Maja Weber explicarà la vida del pintor i discutirà amb els infants diverses preguntes : És Miró un somniador ? Un mag ? Un narrador de contes ?. Tot jugant i amb moltes idees ella farà entrar als infants en l'obra de Miró i els permetrà exercitar l'art i ser creatius »

Voldria afegir que Zofingen és una petita ciutat d'uns 10.000 habitants i que avui poso d'exemple (per sort no és l'unic) de com la cultura és pot fer arribar a llocs insospitats.

Potser convindria que alguns pobles de Catalunya seguissin l'exemple de la Biblioteca Municipal de Zofingen. I si és que ja han fet conèixer als infants en Joan Miró podrien parlar de Paul Klee, en justa correspondència cultural amb Suïssa. Em poso a disposió per ajudar.

(Foto : Biblioteca Municipal de Zofingen)