divendres, 15 de gener del 2010

Partits partits


Com que la campanya electoral pels propers comicis ja ha començat, encara que de manera no oficial, cal que ens preparem per rebre informacions reals, d’altres de dubtoses i moltes d’interessades sense altre motiu que atiar el foc i col•locar-se prop de les brases.

Avui es poden llegir dues noticies contradictòries. Una és la que diu que el senyor Laporta ha decidit crear un partit propi i que ha trencat peres amb el senyor Carretero. L’altre ens diu que ahir dijous Laporta i Carretero es van trobar per parlar, una vegada més, de presentar-se junts a les properes eleccions. Ja comencem!.

Vist amb una certa distància, i sense voler analitzar a fons o pontificar, trobem que el PSC està començant una estratègia per guanyar les votacions per majoria, sense necessitat de fer un tercer tripartit, cosa que no és gens fàcil, per cert.

El senyor Artur Mas sap perfectament que disposa d’una última oportunitat per accedir a la presidència de la Generalitat després de les desil•lusions de les votacions anteriors on el càrrec el van decidir les aliances i no els vots. Cal afegir que a l’Ajuntament de Barcelona el senyor Trias està en una situació igual a la del senyor Mas, amb una darrera opció a arribar a ser alcalde, encara que pot donar gràcies al senyor Hereu que li està posant les coses força bé.

ERC tem una pèrdua de vots si Reagrupament finalment es constitueix com a partit i es presenta a les eleccions. Amb un “Partit Laporta”, el vot que una vegada era d'ERC es dividirà molt afavorint a tercers. Tornar ERC al poder de la mà del PSC i fer de cambrer servint el cafè no pot ser una opció, per molt que fer part d’una llista de govern sigui atractiu.

Els altres partits, sense possibilitats reals com a tals, però amb un fort poder d’associació que pot fer decantar el govern cap a un costat o cap a l’altre, han de dissenyar les seves estratègies per entrar a discutir a l’hora de les aliances.

I com que els problemes reals continuen sense solució (Estatut, aeroport, rodalies, atur, vegueries,...) és segur que uns i altres ens explicaran rondalles per tractar de convèncer a tots que anirem bé si els votem a ells. Preparem les aspirines.