dijous, 21 de gener del 2010

ZP amb els escons buits


Ahir es va produir la primera intervenció del senyor Rodríguez, dit Zapatero, davant del Eurocongrés com a president de torn de l'UE. Només un terç dels eurodiputats van assistir al discurs, principalment dels partits socialistes d’Europa. Buits els escons i buit el discurs.

Els resums de premsa, com sempre, van de l’encens fins a l’esbronc segons sigui el color polític del diari. Les propostes efectives de ZP van ser ínfimes i tot el seu discurs va ser un rosari de bons propòsits i de bones intencions sense cap mesura concreta, cosa que li van retreure els eurodiputats que van intervenir després d’ell.

Anar a Strassbourg a proposar un gran pacte social europeu entre empresaris i treballadors quan no s’ha pogut fer a casa és anar a tocar campanes fora d’hora. Estar a la cua d’Europa en aspectes d’atur i d’economia no ha fet més modest el discurs de ZP que, com sempre, va ser grandiloqüent i inflat com un bunyol.

Per tal d’acontentar els ecologistes, va defensar l’ús de l'auto elèctric sense, però, anar més enllà. Tampoc va donar cap normativa concreta sobre la seva proposta de crear a Europa un mercat interior digital per protegir la propietat intel•lectual i animar a trobar noves tecnologies per la societat de la informació. Això de la propietat intel•lectual sembla suggerit per la SGAE.

Total, res de res. Poca gent, pocs continguts i esgotat un 10% del temps de presidència d’Espanya sembla poc probable que amb la resta del temps s’arribi a res més que a un parell de reunions, un catàleg de bones intencions i prou.