dimecres, 17 de febrer del 2010

Som un país ric!


Acabo de llegir que l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu ha decidit viatjar a Vancouver acompanyat de vint assessors, per tal de comprovar com s’han d’organitzar uns jocs olímpics d’hivern.

Com que som un país ric, l’alcalde amb una comitiva de luxe pot fer les despeses necessàries per recollir informacions útils al seu ego. Malgrat que de manera oficial Barcelona no és candidata als jocs d’hivern, malgrat que no hi ha cap pressupost per un pre-estudi que permeti analitzar les possibilitats, malgrat tot això el senyor Hereu, com que som un país ric, va a promocionar-se. Suposo que l’oposició municipal, si és que es vol fer digne del seu nom, demanarà detalls de les despeses i de l’essència de tot el viatge de l'alcalde i dels assessors. Esperem-ho.

En un altre context, el rei Juan Carlos ha volat als Estats Units per tal de dinar amb el president Obama. Res a dir sobre les trobades entre gent de dalt, encara que precisament aquest viatge és una mica especial.

Resulta que el rei arriba a Washington, dina amb Obama i torna a Madrid. Total menys de vuit hores sobre territori americà. Segons el diari monarquista ABC, “entre los temas de conversación del Rey con Obama estará, previsiblemente, las relaciones trasatlánticas, la ofensiva aliada en Afganistán, la crisis con Irán y los esfuerzos para lograr reactivar el proceso de paz en Oriente Medio, punto este último que se considera crucial para que pueda celebrarse en España la cumbre de la Unión por el Mediterráneo prevista para el 7 de junio en Barcelona”.

He fet una citació llarga perquè no m’explico com el rei pot parlar de tantes coses que no són de la seva incumbència en un dinar protocol•lari que no dura molt més d’una hora. De totes maneres el rei parla l’anglès de manera que podrà aprofitar millor el temps que l’analfabet idiomàtic ZP.

Ara, el viatget del rei també té un cost elevat, ja que ell no vola amb Iberia i sempre porta una comitiva molt important. Com que Espanya és un país ric...!