dijous, 13 de maig del 2010

La Generalitat Valenciana i la llibertat d'informació



Ara resulta que el govern del PP liderat per Francisco Camps vol fer tancar els repetidors que permeten que Catalunya Radio s’escolti al País Valencià, en un acte que s’uneix al decretat silenci de les emissions de TV3.

Diu el govern valencià que es tracta d’una mesura administrativa i no política. Suposo que el que va fer aquesta declaració ens pren a tots per imbècils.

És cert que la solució positiva seria que la Generalitat Valenciana signés un acord de reciprocitat amb el govern de Catalunya, per tant parlem d’un acte administratiu. Però la negativa a fer-ho és un acte clarament polític, digui el que vulgui l’equip Camps.

Com que les emissions de la televisió pública valenciana es poden veure a Catalunya ja fa un parell d’anys, no s’entén que la reciprocitat no existeixi si no és per una intromissió potser legal però altament dictatorial per part del govern valencià.

Això que els governants decideixin el que es pot escoltar o veure recorda més la Rússia de Stalin que no pas una comunitat autònoma moderna i democràtica, almenys sobre el paper.

Jo, a Suïssa, puc veure TV3 i la Televisió Valenciana, entre altres 150 programes que m’arriben per cable. No puc arribar a entendre que de Suïssa estant disposi de més drets com espectador que els habitants de la regió valenciana.

El senyor Camps, bastant enfeinat a donar una imatge d'honestedat en afers personals, no disposa de la generositat dels polítics que saben que ocupar un càrrec dona moltes més obligacions que drets. Mentre no permeti que els seus conciutadans pugui mirar i escoltar els programes que vulguin, el senyor Camps i el seu govern tindran el menyspreu de tots els que disposen de les llibertats que ells destrueixen dia a dia.