divendres, 7 de maig del 2010

Una visita inútil


La reunió Montilla-Rajoy no va servir per res i es fa difícil d’entendre perquè el president de la Generalitat va rebre, o fins i tot va demanar rebre, al senyor Rajoy, que ha demostrat acompanyat del bum-bum de la seva filial a Catalunya, que no sent cap afinitat amb els sentiments i els drets dels catalans.

Montilla coneixia, abans de l’entrevista, que la posició del PP respecte a l’Estatut era de rebuig demostrat amb les recursos presentats davant del TC. Suposar que aquesta posició canviaria era infantil, de manera que no entenc com Montilla disposa de tant temps per perdre.

Rajoy, a la sortida de la reunió, va dir el que ja tothom sap: que coincideix amb Zapatero a l’hora de considerar que el TC té plena legitimitat per resoldre el tema de l’Estatut i que no cal fer cap canvi de membres ara. Aquesta coincidència ZP-Rajoy no ens ha d’estranyar ja que davant dels afers de Catalunya els «companys de llit» són extravagants, tal com un dia va dir Fraga en un altre context.

Montilla tindria de dedicar temps a reunir-se amb els polítics catalans de tots els colors perquè tot el que no es pugui discutir i acordar dintre de casa no ens ho portaran els de fora. Naturalment, estem en un any electoral i no tots els polítics fan el que voldrien fer. Preparem-nos per aguantar altres reunions inútils, ai!.